torstai 3. huhtikuuta 2014

Misseilyä kehissä

Talven aikana on kertynyt muutama näyttelykäynti plakkariin hyvin vaihtelevalla menestyksellä. Tässäpä lyhyesti alkuvuoden saldoa.

Ensimmäisenä oli Jalostuspäivät Kuopiossa 26.1.  Kehään olin ilmoittanut Mantan ja Katja oli ilmoittanut Roihun ja Nilsun pennuista Lunan eli Kuurakuonon Zetajonesin.
Manta oli  juuri silloin tekemässä juoksuja (jotka alkoikin parin päivän päästä näyttelyiden käynnin jälkeen) ja sen ansiosta pudottamassa karvojaan, joten eipä ollut paras mahdollinen turkki näyttelyitä silmällä pitäen. Kuitenkin tuloksena oli AVO ERI 3.
Enemmän kuitenkin jännitin Lunan kehää, onhan nämä pentuset minulle tosi tärkeitä ;) . Lunalla menikin sitten tosi hienosti. Se sai hyvän arvostelun ja tulokseksi NUO ERI1 ja SA.  Tuomarina oli Markku Mähönen.

Seuraavaksi oli Jyväskylässä 16.2.2014 tuomareiden koulutusnäyttelyt ja kehään astuivat Unto, Kyösti ja Ulla.

Unton (Kuurakuonon Zetterberg) arvostelu:

Musta vaalein merkein. Keskikokoa hieman kookkaampi. Oikeat mittasuhteet. Oikeapiirteinen pää, hieman kookkaat korvat. Tummat silmät. Keskivahva runko. Hieman pitkä rintakehä. Pitkä viisto lantio. Vankka raajaluusto. Hyvät kulmaukset. Oikein kiinnittynyt häntä. Koira voisi esiintyä vapaammin. Liike ei tänään tasapainossa.   NUO H

Kyöstin sharmi ei tänä päivänä purrut tuomariin vaan tuomarin mielestä Kyöstistä ei tunnistanut porokoiraa eli jos se olisi tullut kadulla vastaan niin ei olisi rotua tuntenut. Eli hänen mielestään Kyösti oli väärän tyyppinen. Siksi hän antoi arvosenaksi Hylätty. Asiaan taisi vaikuttaa se, että Kyösti on riistan värinen ja myös relusti valkoista saanut kaupan päälle. Tämä voi hämätä jos ei osaa katsoa valkoisuuden taakse. Väritys ei kuitenkaan ole rotumääritelmän vastainen. No näin tällä kertaa.


Ulla sai seuraavanlaisen arvostelun:

Musta, vaaleanruskein ja valkoisin merkein. Keskikokoinen. Mittasuhteiltaan hieman pitkä. Kaunislinjainen pää. Keskivahva runko, joka saisi olla tiiviimpi. Hyväasentoinen lantio. Keskivahva raajaluusto, hyvät kulmaukset. Eturaajojen kiinnitys epävarma. Hyvälaatuinen karva. Liike ei tänään täysin tasapainossa. Normaali käytös.  NUO EH 1

Keväterkkarissa pennuista kehässä edusti Luna.  Luna saikin hyvät arvostelut ja saaliiksi  NUO ERI 1 SA.


                                          Kuva: Katja Huhtala

                                          Kuva Katja HuhtalaTuossa välissä käytiin Mantan kanssa näytelmöimässä myös Korpilahdessa. Tiukan tuomarin syynissä tulokseksi saatiin AVO EH 2.Kiitos kaikille asianosaisille!! :)  Ja terveisiä kaikille joiden kanssa on taas saanut parantaa maailmaa, puhua koirista, nauraa, itkeä ja vaihtaa kuulumisia. On ollut taas ikimuistoisia näyttelyreissuja ja on saanut tavata uusia ja vanhoja ystäviä sekä  karvaisia, että vähemmän karvaisia. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti