lauantai 7. maaliskuuta 2015

Nimet on annettu, osa 2!

Tänne kuuluu pentujen tuhinaa, mölinää, pulleita massuja ja hiljalleen avautuvia silmiä. Roihun pennut kehittyvät hurjaa vauhtia: torstaina avautuivat silmät ja eilisestä lähtien kakarat ovat jo murisseet, haukkuneet ja harjoitelleet leikkimuuvseja. Pentulaatikko jää kohta pieneksi!

Viikko sitten koimme surullisen takaiskun, kun yksi  Mantan seitsemästä poikapennusta ei alkanutkaan kasvaa samaan tahtiin kuin muut. Viime lauantaiaamuna poika söi vielä ahkerasti, mutta hiljalleen se muuttui voimattomaksi, eikä jaksanut enää imeä. Yritimme kaikkemme, mutta päivän päätteeksi pieni musta kuoli. Sen sisarukset kasvavat kuitenkin kovaa tahtia, ja ovat terveitä ja reippaita.

Tämän pidemmittä puheitta voisin esitellä Mantan pennut tarkemmin. Kuten Roihun pentujen kohdalla oli selvää, että luonto olisi nimien teemana, myös Mantan pentujen nimien teema oli pitkään tiedossa. Nimet ovat muinaisten suomalaisten jumalien ja mystisten olentojen nimiä. Näin ne jatkavat samaa teemaa, kuin äitinsäkin, Mielikki Metsänneito. Saanko siis esitellä, Savgen toinen pentue! :)

Savge Jatuli (u)
Savge Kaukomieli (u)
Savge Liekkiö (u)
Savge Aarnivalkea (u)
Savge Iku-Tiera (u)
Savge Utujoutsi (u)
Savge Sielulintu (n)

Kaikki pennut ovat varattuja. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti