lauantai 28. helmikuuta 2015

Nimet on annettu!

Ensinnäkin, minulla on ilo ilmoittaa, että Mantalla on hoidettavanaan varsinaiset Lumikki ja 7 kääpiötä. Torstain ja perjantain välisenä yönä syntyi siis kahdeksan tervettä pentua, joista seitsemän on uroksia ja yksi narttu. Yksi tyttöpentu ei ikävä kyllä syntynyt elävänä. Manta on ottanut pennut vastaan hieman hämmästyneenä, mutta hoitopuuhat ovat sujuneet hyvin. Maitoakin tulee riittävästi, ja tälläkin hetkellä pennut tuhistelevat laatikossaan tyytyväisenä mahat pullollaan. Kuvia Mantan pesueesta on tulossa pian!

Myös Roihun pennut voivat pulleasti. Ne ovat kasvaneet hurjaa vauhtia, tämän aamun punnituksessa ensimmäiset kakarat rikkoivat 800 g rajapyykin. Muutoinkin pennut ovat kehittyneet nopeasti ja tasaisesti. Nämä reippailijat punnertavat itseään jo kovasti seisomaankin, ja välillä maha ei kosketa maata laisinkaan. Luonne-erojakin on alkanut jo näkyä. Hurmaavia ovat kaikki tyynni!

Varsinaisena uutisena julkistan nyt Roihun pentujen nimet. Olen jo pitkään ollut varma siitä, että ensimmäisen kasvattamamme pentueen nimet liittyvät jotekin luontoon. Luonto on meille hyvin tärkeä. Lopulta päädyin valitsemaan teemaksi kasvit. Äitini oli teemasta samaa mieltä, ja kelpasipa se paremmalle puoliskollenikin, joka opiskelee biologiaa.. :) Joten, saanko esitellä: ensimmäinen Savgen pentue!

Savge Pohjantähtimö (u)
Savge Tikankontti (u)
Savge Metsälauha (n)
Savge Revonsara (n)
Savge Tunturihilpi (n)
Savge Nuokkuhelmikkä (n)

Kaikki pennut ovat tällä hetkellä varattu. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti