tiistai 23. joulukuuta 2014

Aatonaaton uutistuokio

Meillä eletään jännittäviä aikoja! 

Roihu aloitti juoksunsa pari viikkoa sitten ja kävimme hiljattain vierailulla Vantin luona. Vantti hoiti hommansa esimerkillisesti ja astuminen onnistui hyvin. Nyt jäämme toiveikkaina odottelemaan, josko helmikuulla saisimme iloksemme lauman pieniä roihuvantteja! Roihu ainakin itse on sitä mieltä, että on jo aivan raskautettu ja tarvitsee huomiotam, hellyyttä ja ruokaa kymmenkertaisesti normaaliin verrattuna.. ;)

Koska juoksut ovat ilmeisen tarttuva tauti, myös Manta päätti aloittaa saman rumban. Manta lähtee joulun välipäivinä pyörähtämään Sotkamossa Voten luona. Toivomme, että tällä kertaa meillä olisi parempaa tuuria tämän parin suhteen!

Ja sitten muihin koirauutisiin. Tinka kävi juuri "vanhuustarkastuksessa" eläinlääkärillä. Halusin tutkituttaa jäbän, sillä se on hieman laihtunut viime aikoina ja poskessakin on pieni patti. Patti osoittautui harmittomaksi, aiemmin heilahdelleet kilpirauhasarvot olivat kunnossa ja muutenkaan veriarvoissa ei ollut mitään huomauttamista. Eläinlääkäri kehui Tinkaa todella hyväkuntoiseksi ja ihmetteli vieläpä, että harjataanko hampaitakin säännöllisesti kun ne ovat niin hyvässä kunnossa. Tinka tuhahti tässä vaiheessa, että kyllä ei hampaita harjata vaan luita syödään. Oli helpottavaa saada tietää, että ukko on täysin terve. Laihtuminen, väsymys ja lämpöisiin paikkoihin hakeutuminen ovat ilmeisesti vain seurausta kaamoksesta, jonka todettiin vaikuttavan myös lemmikeihin hiljattain julkaistussa tutkimuksessa (http://yle.fi/uutiset/kaamos_rasittaa_myos_lemmikkielaimia/7696721).. Lisäämme siis vain sapuskan määrää entisestäänkin ja peittelemme Tinkan paremmin sohvannurkkaan iltaisin. :)

Meillä alkaa nyt joulusta nauttiminen. Koirien ohjelmassa on paljon kainalossa köllöttelyä, useita rapsuttavia käsipareja, vähän  kinkun jämiä ja talvisäästä metsässä nauttimista.

Toivotamme myös kaikille tänne blogiin eksyneille oikein ihanaa joulunaikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti