sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Näyttelykuulumisia

Jämsän kaikkien rotujen näyttelyt 19.05.2013


Jämsän näyttelyyn ilmoitin Mantan sekä sijoituskoiramme Ullan ja Unton. Kovasti jännitti tilanne, koska oli edessä Ullan ja Unton ekat näyttelyt isojen koirien kehässä. Tuomarina oli tosin "tiukkana tätinä" tunnettu Soile Bister, joten sekin hieman lisäsi paineita, mutta toisaalta ei ollut päivälle suuria odotuksiakaan.

Unto oli ensimmäisenä kehässä. Huomasi, että sille kaikki näyttelyssä oli aika ihmeellistä ja se reagoikin siihen nuoren uroksen kiihkeydellä ja pöhinällä. Sen piti ilmoitella itsestään kaikille haukkumalla ja muutenkin touhua riitti. Kehässä se kuitenkin käyttäytyi ihan mukavasti, tosin välillä hieman vallattomasti. Käytöksen takia arviointi sitten tipahtikin. Tässäpä Bisterin arviointi Untosta:

"Puolipitkä karvainen, epävarmasti käyttäytyvä, hyvä luustoinen ja linjainen uros. Hyvä pää, korvat, purenta ok. Hyvät kulmaukset. Ikäisekseen hyvä runko. Koiralla lyhyet ja jäykät takaliikeet, esiintyy turhan hermostuneesti."
JUN T

Omasta mielestäni Untosta on kehittymässä hieno uros.


Unto ei tällä kertaa tykännyt poseerata, mutta tässäpä kuva herrasta.Tässä pääkuva Untosta. <3
Seuraavaksi kehässä olikin sitten Ulla. Ulla esiintyi kehässä tosi hienosti ja huomasi, että Pasi oli tehnyt sen kanssa hienosti töitä esiintymistä harjoitellessa. Hieman oli Ulla niukassa karvassa, mutta keväällä se nyt on ihan ymmärrettävää. Sille alkoi myös heti näyttelyiden jälkeen juoksut, joten sekin vaikutti asiaan. Tässäpä sitten arvostelu:

"Hyväluustoinen, rungoltaan hyvin kehittynyt, feminiininen narttu. Hyvät mittasuhteet. Toivoisin paremman ylälinjan. Hyvä pää, korvat, purenta. Hyvät kulmaukset, melko alas kiinnittynyt häntä. Hyvä etuaskel, takatyöntö tehokkaampaa. Hyvä luonne. Niukassa karvassa." JUN EH 1

Mielestäni Ulla on hyvin paljon äitinsä Roihun näköinen. Arvostelustakin huomaa, varsinkin tuo ylälinja on samanlainen kuin Roihulla. Siitä jotkut tuomarit on sanoneet Roihullekkin. Kyllä Ullastakin hieno neitokainen on kehittymässä.

Ullan nassukuva.


Ulla pönöttää. <3

Sitten oli Mantan vuoro astua kehään. Kehässä meni ihan mukavasti ja Manta esiintyi niin kuin ennenkin. Nöyränä tyttönä teki mitä piti ja ihan hienosti meni. Tässäpä Bisterin arvio:

"Erinomainen tyyppi ja koko. Feminiininen nuori narttu. Ikäsekseen hyvin kehittynyt, hyvä pää, kaunis ylälinja. Voisi olla enemmän kulmautunut edestä. Hyvä takaosa ja häntä. Liikkuu riittävällä askelpituudella. Tummemmat silmät olisi eduksi." NUO ERI 1


Päivä oli oikein onnistunut ja oli todella ihana nähdä Ulla ja Unto perheineen. Erittäin suuret kiitokset taustajoukoille näyttelyyn osallistumisesta ja panostamisesta. Päivän kruunasi myös paikalle turistiksi tulleet Anna ja Kyösti. Kyösti se vaan myös komistuu päivä päivältä. Oli ihana nähdä sitäkin pitkästä aikaa.


Kyösti 


Kyösti  <3
Karttulan näyttelyt 15.06.2013

Kesäkuussa oli siis Mantan kanssa vuorossa Karttulan näyttelyt. Tuomarina kehässä oli Jari Fors. Onneksi Manta ei vielä ollut aloittanut karvanlähtöä kunnolla. Selvittiin muutamalla karvatupon nyppäisyllä ja sillä ettei hirveästi harjannut sitä etukäteen. Tuomari tykkäsi kovasti Mantasta ja se saikin tosi hienon arvostelun ja päivä meni muutenkin yli odotusten. Näin Jari Fors tuomaroi Mantaa:

"Musta ruskein merkein. Lähes keskikokoinen. Hyvä pää. Korvat voisivat olla hieman tiiviimmät. Hyvä kaula ja ylälinja, raajat ja käpälät. Oikea karvanlaatu, hyvä häntä. Kevyt liike. Luonne miellyttävä. "NUO ERI 1 SA PN 1 ROP 


Eli Manta sai sitten toisen sertinsä ja oli ROP. Päästiin sitten taas juoksemaan ryhmäkehiinkin, mutta siellä ei tullut sijoitusta. No en sitä kyllä odottanutkaan. Manta on kehässä sellainen nöyrä narttu. Siitä puuttuu sellainen näyttävyys mitä tarvittaisiin, jotta menestyisi ryhmäkehissä. Ryhmän voittikin aivan mahtavan näköinen suomenpystykorva. Sille kyllä voiton soi ilomielin. Kuvia ei minulla ikävä kyllä ole näyttelystä, koska minulla ei ollut kuvaajaa mukana tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti